Klantcase: ☀️ Dé Zomerspecialist

Dé Zomerspecialist is een webshop met de leukste artikelen om jouw zomer tot een succes te maken. Hier vind je een breed assortiment zwembaden, opblaasbare jacuzzi’s en trampolines. Dé Zomerspecialist verkoopt alle bekende topmerken als Intex, EXIT, Bestway en Etan.

Situatie

2020 was een raar jaar voor ons allemaal. Corona gooide veel vakantieplannen overhoop. Nederland bleef noodgedwongen thuis en vierde vakantie in de eigen achtertuin. Zoekvolumes op zwembaden en trampolines gingen door het dak.

Waar Dé Zomerspecialist eerder puur op basis van dropshipping verkocht, veranderde dat in 2021. Door corona en de extreme vraag naar bijvoorbeeld opzetzwembaden, weigerden leveranciers nog met dropshippers te werken. Voor Dé Zomerspecialist het moment om zelf voorraad in te kopen, een spannend moment.

Taak

Want met een eigen voorraad is de noodzaak om te verkopen direct aanzienlijk groter. Daarom klopte Dé Zomerspecialist aan om de Google Ads-campagnes te professionaliseren.

Omdat voorraad tijdens het hoogseizoen op en neer schiet, was het noodzakelijk een goed stuurbaar model te creëren. Het zorgde ervoor dat het Google Ads-account volledig op de schop moest. De focus ligt hierbij op de Search-campagnes. In deze markt zoeken potentiële klanten superspecifiek, wat mooie conversieratio’s met zich meebrengt in Search. Ook zijn Google Shopping-campagnes (inmiddels Performance Max) opgezet.

Activiteiten

Tijdens het hoogseizoen is het een kwestie van optimaal samenwerken met de klant. Wekelijks een belletje over de voortgang en continu contact over de voorraad en status van nieuwe producten. Op deze manier konden we er samen bovenop zitten en het maximale uit het korte, maar krachtige hoogseizoen halen.

Concreet ziet dat er qua Google Ads-werkzaamheden als volgt uit:

  • Budgetallocatie
  • Campagnes en advertentiegroepen continu aan- en uitschakelen
  • Doorlopend nieuwe advertentiegroepen bijbouwen
  • Biedingen optimaliseren om het maximale uit het budget te persen
  • Steeds blijven testen met prijzen: wat is het optimale prijsniveau?

Resultaat

Samen hebben we een geweldig seizoen gedraaid. Alle voorraad is verkocht, waarmee een solide basis voor de toekomst is neergelegd. Campagnes zijn nu schaalbaar en toekomstproof ingericht.

Jaar-op-jaar vergelijken is lastig gezien het totaal omgegooide business model, maar enkele highlights:

🚀 679% meer transacties – vanuit Google Ads zelfs 832% meer
🚀 Conversieratio vanuit Google Ads gestegen met 28%
🚀 Het Google Ads-rendement lag op 18,61! Dat betekent: voor elke euro die in Google Ads werd geïnvesteerd, kwam € 18,61 terug

Reflectie

Ook voor aankomend seizoen zijn we klaar om te knallen! Op basis van Google Analytics- en Hotjar-data heb ik de ontwikkeling van de nieuwe webshop begeleid. In samenwerking met Suite Seven is deze inmiddels gelanceerd.

Voor deze nieuwe webshop is een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uitgevoerd om SEO-kansen te spotten. De websitestructuur wordt hiermee verbeterd. Op deze manier groeit Dé Zomerspecialist hopelijk ook organisch, naast dat we natuurlijk vanuit Ads weer maximaal zichtbaar zullen zijn.

En wat vond de klant ervan?

Sinds april 2020 is Dé Zomerspecialist begonnen samen te werken met Andy voor de Google Ads-campagnes. Ik ben zeer tevreden! Vanaf het begin is deze samenwerking goed verlopen. Andy is goed bereikbaar en hierdoor kan er snel geschakeld worden. Alles wordt gelijk opgepakt en de resultaten zijn extreem goed!
💬 Rick Wentholt, eigenaar Dé Zomerspecialist

Ook écht succesvol worden met online marketing voor jouw webshop?