Over Andy Vinkenborg

Op een zolderkamer, lang, lang geleden, startte ik als 13-jarig mannetje bij VoetbalPrimeur.nl. Destijds één van de drie grote Nederlandse voetbalnieuwssites.

Na 2 kranten, de School voor Journalistiek, een kortstondige opleiding Leraar Nederlands en ruim 9 jaar bij reclame-, internet- én marketingbureaus ben ik hier:

Online marketing strateeg bij Bambook en freelance e-commerce marketeer.

Even tussendoor: waar ik écht blij van word?

  • Pixar films 🤠👨‍🚀 – vooral Toy Story
  • Hardlopen 🏃‍♂️ – aan het trainen voor m’n eerste marathon
  • Het bos in met Tim 🦊 (Podenco Andaluz)
  • Een goed boek 📚 – fictie en non-fictie
  • Harry Potter 🧙‍♂️ – de boeken en films
  • Plantaardige voeding 🌱
  • Vogelen 🔭
  • Darten 🎯 – kijken, niet spelen
  • Meditatie 🧘‍♂️ – en een beetje yoga

In een notendop, mijn loopbaan tot nu toe

Nog altijd ben ik de redactie van de Barneveld Vandaag enorm dankbaar. Destijds een bloeiend huis-aan-huisblad. Maar wel zo open minded, dat ze een 15-jarig mannetje de kans gaven te komen schrijven. Wekelijks deed ik mijn ding, ging ik lokale sportvelden af en schreef ik op wat ik zag. Blijkbaar vonden mensen het leuk.

Want na 2,5 jaar mocht ik ‘een stap hogerop’: naar de Barneveldse Krant. Voor niet-Barnevelders: vergelijk het met een transfer van Excelsior naar FC Utrecht. Een toffe stap naar een serieuzer medium en een groter publiek.

Toch heb ik mezelf nooit journalist durven noemen – ondanks een kortstondige studie Journalistiek aan het Windesheim, Zwolle. Liever deed ik het af met stukjesschrijver.

De slag naar online
En vanuit dat ‘stukjesschrijven’ was de stap naar online copywriter een hele logische. In 2012 kwam ik namelijk in aanraking met de online wereld. Die dynamiek sprak me aan. De snelheid, de verantwoordelijkheid, de impact.

Omdat ik hou van impact en resultaten, verdiepte ik me in SEO. Hoe zorg ik ervoor dat mensen mijn teksten ook daadwerkelijk te zien krijgen? Hoe zorg ik ervoor dat ik ze vervolgens aanzet tot actie? Mijn eerste baan als ‘SEO-specialist’ was een feit.

Online marketing
Er zijn maar weinig dingen aan online die ik niet tof vind. De technische kant van Google, Instagram-strategieën, Google Ads, linkbuilding en conversieoptimalisatie. Ik kan zelfs HTML lezen. Niet schrijven.

Daardoor heb ik een brede kennis van online marketing opgebouwd. Mijn focus ligt tegenwoordig bij Google Ads & SEO voor e-commerce, maar ik ben vooral sterk in het uitrollen van complete online strategieën.

In de kern is alles terug te brengen naar datgene wat ik gaaf vind: webshops helpen groeien. Campagnes bedenken en uitwerken die rendement opleveren en jouw bedrijf daadwerkelijk verder helpen.

En verder?
Verder vind ik het tof om voor groepen te spreken over mijn online passie. Tijdens pitches aan potentiële klanten. Waarbij ik ze meeneem naar hun specifieke kansen in de markt. Maar ook tijdens presentaties aan groepen. Studenten, ondernemers of andere geïnteresseerden.

En nu?
Benieuwd geworden wat ik voor jou of jouw bedrijf kan betekenen. Laat je gegevens achter en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op. Beloofd!

Dan kan ik mijn verhaal verder toelichten. Maar belangrijker: jij dat van jou!