Trustpilot

Trustpilot is een tool voor het verzamelen van online reviews. Het bedrijf komt van origine uit Denemarken, maar heeft inmiddels kantoren over heel de wereld. Dit omdat het één van de grootste en meest complete reviewtools is.

Of je nou klant bent bij Trustpilot of niet, jouw klanten kunnen een review over je plaatsen. Vanaf dat moment heb je een Trustpilot-pagina over jouw bedrijf. Zodra je deze claimt, kan je antwoorden op reviews en in contact komen met je klanten.

Als je een stapje verder wilt gaan, kan je actief reviews verzamelen via Trustpilot. Voor elk e-commerce platform heeft Trustpilot een koppeling gebouwd, of anders is de API een oplossing. Door dit te integreren, kan je de reviews op jouw webshop tonen.

Trustpilot kan je helpen bij het verzamelen van productreviews en algemene bedrijfsreviews. Productreviews tonen op een productpagina specifieke reviews over dat product. Bedrijfsreviews gaan meer over het aankoopproces, de klantenservice en hoe de verzending is verlopen.

De uitnodigingsmails voor het verzamelen van reviews worden geautomatiseerd verstuurd. Je kan hierbij zelf het verzendmoment kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld 1 week na het afronden van een order vragen naar een algemene review en nog eens een week later vragen hoe het product zelf is bevallen.

Trustpilot is helaas een relatief dure tool. Het claimen van je pagina en puur reageren op reviews is gratis. Zodra je actief klanten wilt gaan uitnodigen, moet je een betaald abonnement aanschaffen.

Alternatieven voor Trustpilot zijn bijvoorbeeld Kiyoh of Trusted Shops.